Mine 10 yndlings plugins (gratis) til WordPress

Læsetid: 5 minutter

På denne liste finder du min top 10 over gratis plugins, jeg ville anbefale at man sætter sig ind i som ny WordPress-bruger.

1. Elementor (+ Elementor udvidelser)

Elementor er mit absolut yndlingsplugin til WordPress. Med Elementor kan du nemt designe flotte hjemmesider og lave vilde funktioner uden at kunne kode. Med sin drag-and-drop editor kan du nemt bygge smukke hjemmesider, og med live forhåndsvisning er det nemt at se ændringerne med det samme.

Nogle funktioner er låst til den betalte udgave (Premium), men mange af disse, vil du også kunne få fingre i gratis, ved at bruge udvidelser til Elementor. Med udvidelser som Happy Elementor add-ons, Essential Add-ons, Royal Elementor Add-ons mm. får du ekstra design- og funktionsmuligheder. Med en kombination af Elementor og udvidelser hertil, vil du kunne komme rigtig langt med dit hjemmesidedesign helt gratis.

Der findes masser af videoer på YouTube til hvordan du kommer igang med Elementor. Brug et par timer på at sætte dig ind i, hvordan Elementor fungerer – Du vil ikke fortryde det.

2. Yoast SEO

Hvordan sikrer man, at ens indhold bliver fundet på søgemaskiner? Svaret er Yoast SEO. Dette plugin giver forslag til tekstforbedring, søgeordsoptimering, og genererer XML-sitemaps. Med sit snippet-preview kan du også se, hvordan dit indlæg vil se ud i søgeresultaterne. Yoast hjælper også med at vurdere læsbarheden af dit indhold, hvilket er vigtigt for at holde dine læsere engagerede.

3. WooCommerce

WooCommerce er mere end bare et e-handelsplugin; det er en komplet løsning til opbygning af online butikker. Uanset om du sælger fysiske varer, digitale produkter eller endda abonnementer, har WooCommerce det du skal bruge. Og med et utal af tilgængelige udvidelser kan du skræddersy din butik præcis, som du vil have den.
Fordelen ved WooCommerce ift. f.eks. Shopify er at det er Open Source, hvilket betyder at du kan skræddersy din web-shop-løsning på alle parametre. Selvom WooCommerce er et gratis plugin, skal du påregne gebyrer for betalings- og fragtintegrationer.

Du kan også starte med at lave en almindelig hjemmeside i f.eks. Elementor og hvis du så senere vil starte en webshop, så behøver du ikke starte forfra, du kan nøjes med at installere WooCommerce, der nemt kan integreres i den eksisterende hjemmeside. Du kan se et eksempel på en WooCommerce/Elementor webshop, jeg har lavet, her: Sengestudiet.

4. Site Kit by Google

Site Kit by Google er en alt-i-en-løsning for websiteejere, der ønsker indsigt i deres websteds præstationer. Dette plugin kombinerer data fra forskellige Google-tjenester som Analytics, AdSense, og Search Console. Så i stedet for at hoppe mellem forskellige platforme kan du se et uddrag af din data direkte fra dit WordPress-dashboard. Overvåg trafik, se hvilke nøgleord der fører folk til dit websted, og hold øje med dine indtægter med Site Kit. Site Kit gør det også meget nemt at opsætte Analytics, Search Console mm., hvis du ikke allerede har opsat det.

5. Head & footer code

For de teknisk kyndige, der ønsker at tilføje ekstra funktionalitet eller stil til deres website, er Head & footer code-plugin uundværlig. Uden at dykke ned i temaets kodefiler giver dette plugin dig mulighed for nemt at tilføje scripts, CSS eller andre kodestykker til dit websteds hoved- eller fodafsnit. Dette er især nyttigt for tracking scripts, custom CSS eller endda JavaScript-funktioner.

6. Code snippets

Code Snippets er en lifesaver for dem, der ønsker at tilføje PHP-funktionalitet til deres WordPress-site uden at ændre temaets filer. Hver snippet fungerer som en mini-plugin, og du kan nemt aktivere eller deaktivere dem efter behov. Det tilbyder også en fejlsikker tilstand, så hvis et snippet forårsager problemer, bliver det automatisk deaktiveret, hvilket beskytter dit websted. Du kan læse et eksempel på, hvordan jeg har brugt plugin’et her.

7. WordFence

I den digitale verden er sikkerhed altafgørende. WordFence beskytter dit WordPress-websted mod trusler som hacking og malware. Dens firewall filtrerer dårlig trafik, og den dybdegående skanner tjekker alle dine filer for kendte trusler. Med realtids-skanning, login-beskyttelse, og blokering af ondsindede IP-adresser, giver WordFence dig ro i sindet, når det kommer til dit websteds sikkerhed. Du kan også bruge WordFence til at få to-trins godkendelse ved login.

8. Smush

Webstedsydelse er kritisk for brugeroplevelsen, og Smush hjælper med at forbedre dette ved at komprimere billeder uden at miste kvalitet. Dette reducerer sidens indlæsningstid, hvilket kan forbedre både SEO og brugerens oplevelse. Ud over komprimering tilbyder Smush også Lazy Load, en funktion hvor billeder kun indlæses, når de er i synsfeltet.

9. Ultimate Dashboard

Ultimate Dashboard giver dig mulighed for at tilpasse din WordPress-admin-oplevelse. Ryd op i dit dashboard ved at fjerne unødvendige widgets, skift login-skærmen, eller skab et helt nyt dashboard med kun de værktøjer, du har brug for. Dette plugin er ideelt for at få mere styr på dit dashboard og skræddersy det til dit behov.

Det kan også være rigtig godt, hvis du skal lave en hjemmeside, som en anden efterfølgende skal administrere, så de får et dashboard, der er nemt og overskueligt at forstå.

10. WP Rocket

Ingen gider langsomme websites. WP Rocket sikrer, at dit websted kører i topfart. Dette caching-plugin reducerer serverens belastning og forbedrer sidens indlæsningstider ved at gemme en statisk version af dine sider. Ud over caching tilbyder WP Rocket også filoptimering, lazy loading af medier og database-oprydning.

Tusindvis af plugins til WordPress

Der findes tusindvis af plugins til WordPress, så det er svært at vælge kun 10. Jeg har valgt disse 10, fordi det er nogle af dem, jeg ville have haft størst glæde af at blive introduceret til, da jeg først begyndte at bruge WordPress. Det skal dog også siges, at der er masser af plugins, jeg aldrig har prøvet. Behovet afhænger naturligvis meget af, hvad din hjemmeside skal kunne. Den lokale tømrer ville have brug for nogle helt andre plugins end en stor omnichannel-virksomhed med mange ansatte. Jeg vil dog påstå, at begge typer virksomheder vil kunne bruge WordPress effektivt, da det er open-source-software. Det betyder, at hvis der ikke findes et passende plugin, kan man altid selv udvikle det.

Indholdfortegnelse

Picture of Christian Brink Westergaard

Christian Brink Westergaard

E-handels- og digital marketing-geek

Nyeste projekter og blog