CPHCulture.dk – Migrering af +5.000 anmeldelser til WordPress

Læsetid: 4 minutter

Case

CPHCulture laver anmeldelser af film, teater og bøger. CPHCulture skulle have lavet ny hjemmeside og flyttet +5.000 unikke URL’er til den nye hjemmeside. 
Den gamle hjemmeside havde følgende udfordringer, der skulle løses:

  • Intet SSL-certifikat
  • Forældet design (Ikke tilpasset mobil)
  • Ingen menu eller navigation

Den største udfordring var dog at finde en metode at overføre +5.000 anmeldelser fra det gamle system og over til WordPress. Det var et problem fordi anmeldelserne havde forskellige opsætninger og forskellige tags, til de samme elementer. Der manglede derfor struktur i opsætningen af anmeldelserne. 

CPHCulture.dk’s gamle website

Løsning

Jeg valgte at løse problemerne ved at udvikle en helt ny hjemmeside fra bunden i WordPress. Den gamle hjemmeside var lavet i Adobe Dreamweaver og bygget med ren HTML og CSS. Ved at migrere hjemmesiden til WordPress blev det både nemmere at foretage designændringer og for CPHCulture at tilføje nye anmeldelser på siden.

Desværre har jeg haft begrænset indflydelse på hjemmesidens design, da CPHCulture ønskede at have størstedelen af beslutningerne på området.

Den gamle hjemmeside manglede både et SSL-certifikat og responsivt design, så der blev også fokuseret på at rette disse mangler. Dette har i sig selv bidraget markant til forbedret SEO.

Eksekvering

Jeg begyndte processen med at udvikle en prototype af hjemmesiden på et testdomæne.

Herefter stod jeg over for den udfordrende opgave med at importere de eksisterende +5.000 anmeldelser fra HTML-filer til blogindlæg i WordPress. Dette viste sig at være en kompleks opgave, da strukturen i HTML-filerne var meget uorganiseret. Overskrifterne havde forskellige tags, og antallet af stjerner var endnu mere varieret, hvilket gjorde det svært at håndtere.

Jeg ledte først efter et eksisterende plugin, der kunne håndtere denne opgave, og fandt HTML Import 2.0. Desværre viste det sig, at plugin’et ikke kunne håndtere den ustrukturerede struktur i HTML-filerne korrekt. Så jeg var nødt til at tænke ud af boksen.

Jeg er ikke hardcore-koder, men det er ChatGPT. Jeg tænkte, at jeg kunne udnytte ChatGPT’s evner til at udvikle et skræddersyet plugin. I første forsøg kom jeg forholdvist tæt på noget, der virkede som det skulle, men der var stadig lidt problemer. Efter mange rettelser, små justeringer, et par meltdowns og +30 versioner lykkedes det mig at udvikle et plugin, der kunne håndtere opgaven. Men… efter at have importeret en del anmeldelser opdagede jeg, at strukturen i HTML-filerne var endnu værre, end jeg først antog.

Custom plugin lavet med ChatGPT til at importere HTML-filer til blogindlæg

Jeg blev nødt til at finde en måde at rette “fejlene” i HTML-filerne på. Efter lidt søgen fandt jeg ud af, at jeg kunne bruge funktionen “find og erstat” i ATOM teksteditor til at ændre flere tusinde filer på én gang. Derefter brugte jeg tid på at formatere alle titler, stjerner og tekster korrekt, hvilket tog noget tid, men stadig mindre tid end at gøre det manuelt for hver enkelt anmeldelse.

ATOM Find & replace – Her bruges funktionen til at tilføje inline CSS, der rykker alle stjerne ind på midten af siden. 

Så var det tid til at prøve mit eget plugin igen, og denne gang fungerede det perfekt. Men… alle de gamle URL’er sluttede med .HTML, hvilket resulterede i en 404-fejlside. Jeg havde ikke lyst til at oprette over 5.000 omdirigeringer manuelt, så hvad gjorde jeg? Jeg udviklede endnu et nyt plugin ved hjælp af ChatGPT.

Et lille SEO-trick

Til sidst skulle der tilføjes “Anmeldelse af…” foran alle pagetitlerne for anmeldelserne, så det tydeligt fremgik på Google og andre søgemaskiner. For at løse dette spurgte jeg igen ChatGPT om hjælp til at skrive en kode, der tilføjede “Anmeldelse af…” foran alle indlæg inden for kategorierne “teater”, “film” og “bøger”. Dette gik relativt smertefrit. I stedet for at udvikle et nyt plugin til koden brugte jeg det velkendte “Code Snippets” plugin til at implementere koden.

Kode der tilføjer “Anmeldelse af…” ved pagetitles. 

Afsluttende bemærkninger

Det har været et rigtigt spændende projekt og jeg har lært rigtig meget af det. Da jeg begyndte, anede jeg ikke hvordan opgaven skulle løses, så der har været meget learning-by-doing. 
Projektet har været forbundet med mange frustrationer, som enhver, der arbejder med kode, nok kan relatere til. Men det har også givet mig nye færdigheder og styrket min tro på, at jeg faktisk kan kode, selvom jeg ikke kan noget kode i PHP. Det har givet mig blod på tanden. 

CPHCultures udtalelse

“Det var en omfattende opgave, der krævede nyt design, overføring af tidligere materiale og en videreudvikling af de visioner, der ligger til grund for cphculture.dk.
Alt dettte påtog Christian sig, og han har formået at løse alle opgaver til vores fulde tilfredshed.
Han har udvist flid langt udover det forventelige, og er samtidig gået til opgaverne med godt humør, der også har smittet af på vores arbejdsglæde.”

Michael Søby
Chefredaktør, CPHCulture

Indholdfortegnelse

Nyeste projekter og blog