5 sjove computer pranks!

Læsetid: 3 minutter

Pranks du kan lave på en, der har glemt at lukke computeren

Glemmer din ven/kollega tit at lukke eller logge ud af deres computer? Får du lyst til at pranke dem, men ved ikke helt hvordan? Så er du kommet til det helt rette sted. Jeg har samlet 5 sjove og uskyldige pranks, der er nemme at lave på både Windows og Mac.

1. Skift skærmens baggrund

Dette er en klassiker. Ændre baggrundsbilledet til noget sjovt eller pinligt. Det kan være et sjovt meme, et fjollet billede eller måske et billede af en skærm, der er ‘knust’. Denne kan være sjov, men også triviel da de fleste har set den før. De næste pranks bliver mere spicy.

2. Invert skærmens farver

Denne er meget nem at udføre og kan give dit offer grå hår, hvis man ikke ved hvordan man laver det om igen. Sådan gør du:

Windows: Tryk Shift + Alt + Print Scr.

Mac: Tryk Alt + Cmd + F5 (Sæt flueben i Inverter Farver)

3. Fake update

Dette er min egen favorit, da der kan gå lang tid før den det går udover opdager, at de er blevet pranket. Det går i sin enkelhed ud på at få det til at se ud som om computeren er ved at opdatere, men det er den naturligvis ikke. Der er både opdateringssimuleringer til Windows og Mac. Du skal starte med at gå ind på siden FakeUpdate.net. Herfra kan du vælge forskellige opdateringsskærme, men du skal lige have skjult menubjælken og gå i fuld skærm, før det ser overbevisende ud. Det gør du sådan her:

Gå til FakeUpdate.net

Windows: Tryk F11

Mac: Tryk Cmd + Shift + F

4. Opret falsk skrivebordsbaggrund

Tag et screenshot af deres skrivebordbaggrund og sæt screenshot’et som den nye skrivebordsbaggrund. Herefter skal du bare slette nogle af skrivebords ikonerne. Det vil ligne at ikonerne stadig er der, men der vil ikke ske noget når de klikker. Se frustrationerne stige og stige. Tip: Slet ikke alle ikonerne, men kun nogle få. Det vil få din ven til at blive endnu mere forvirret.
Obs: Der sker ikke noget ved at slette ikonerne. Det er bare genveje, som man altid vil kunne tilføje igen. Undgå at slette mapper, da disse ikke nødvendigvis er genveje.

5. Rotér skærm

Endnu en klassiker. Få skærmen til at vende på hovedet og forvir din ven eller kollega. Den kan være lidt tricky at få vendt igen, hvis man ikke kender genvejen, så læn dig tilbage og se din bekendte drejer hovedet 180 grader.

Windows: Tryk Alt + Ctrl + Piletast

Mac: Gå til Systemindstillinger. Hold Alt + Cmd nede og tryk på Skærm. Rotér skærmen det ønskede antal grader.
Hvis du ikke ser muligheden for at rotere skærmen, er det fordi nogle Mac’s ikke understøtter denne funktion.

Moralen – Hvorfor har jeg lavet denne liste?

Det er vigtigt at huske på, at disse pranks skal være sjove og uskyldige. Det kan være en god idé at pranke, for at minde hinanden om, at være sikkerhedsmæssigt ansvarlige. I en verden hvor hackere konstant leder efter svagheder, er det vigtigt at huske at lukke sin computer, når den ikke er i brug. Det er særligt vigtigt i det offentlige rum, men det er også en god idé at få det som en vane i hverdagen.

Indholdfortegnelse

Picture of Christian Brink Westergaard

Christian Brink Westergaard

E-handels- og digital marketing-geek

Nyeste projekter og blog